facebook instagram

Opis zadania

Rozwiń kulinarne skrzydła to tegoroczny motyw przewodni. Zadanie konkursowe polega na przygotowaniu autorskiego dania przy użyciu udka z kurczaka bez kości z młodymi warzywami. Danie musi być bardzo atrakcyjne wizualnie i zachęcać do konsumpcji.

Przygotowując konkursowe danie pamiętaj o:

  • gramatura - danie powinno mieć 210-250g
  • tekstury i konsystencje - na talerzu powinny znaleźć się elementy o różnych teksturach i konsystencjach przygotowane różnymi technikami
  • kolory - różnorodne, nie monotonne, sezonowe
  • smaki - indywidualne i wyczuwalne, harmonijnie się ze sobą łączące
  • sezonowe składniki - powinny być bazą dania
  • less waste - staraj się wykorzystać cały kawałek mięsa i poszczególne części warzywa w procesie pracy nad daniem

Przed przystąpieniem do zadania zapoznaj się z regulaminem.

Powodzenia!

arrow left
mizuna leaf dill