facebook instagram

Les Chefs en Or Polska Edycja 2022

Weronika Gurynow z Zespołu Szkół Gastronomicznych im. prof. E. Pijanowskiego w Warszawie zwyciężyła w polskiej edycji konkursu Les Chefs en Or organizowanego przez Transgourmet Foodservice i Selgros Cash & Carry. Dwuetapowe zmagania zakończyły się finałem, który odbył się 16 listopada w Instytucie Kulinarnym Transgourmet. Zwyciężczyni otrzymała 3 000 zł oraz miesięczny staż w Instytucie Kulinarnym Transgourmet. Dla swojej szkoły wywalczyła 5 000 zł na zakupy w Selgros Cash & Carry, a także wizytę ekspertów Instytutu, która zapewni solidną dawkę wiedzy i zainspiruje uczniów do rozwoju swoich kulinarnych umiejętności.

Młodzi adepci sztuki kulinarnej mogli sprawdzić swoje umiejętności oraz powalczyć o wartościowe nagrody dla siebie oraz swoich szkół w polskiej edycji konkursu Les Chefs en Or. Zadaniem 9 finalistów było zaserwowanie dania głównego, którego głównym składnikiem była tusza. Wszyscy uczestnicy zgodnie potwierdzili, że udział w konkursie to dla nich cenne doświadczenie.

mizuna onion